les 2

Maak het klein

ervaringen met een app voor cliënten

oranje_streepje

Begin klein, bijvoorbeeld in de vorm van een pilot, maar realiseer je dat het een ‘proef’ is binnen een grotere ontwikkeling. Door ervaringen van gebruikers en hulpverleners te inventariseren kan een pilot na afloop verder worden uitgerold. Ook kan het een vliegwiel zijn voor andere digitale zorgtoepassingen die het zelfmanagement van cliënten ondersteunen.

jongere met tablet

Deelnemers van de pilot: “Het is een heel klein project maar de ontwikkeling is groot. Het is behoorlijk vernieuwend. Je leest er wel over maar nu gaat het echt gebeuren en dat kan ook behoorlijk bedreigend zijn.”

 

Ervaringen met een app voor cliënten

oranje_streepje

METggz is gestart met één applicatie geschikt voor een specifieke doelgroep, namelijk de AutThere app voor jongeren met autisme. De app is geselecteerd als instrument dat de potentie heeft om de zelfregie te vergroten. Via de pilot hebben 15 jongeren twee maanden met de app geëxperimenteerd. Ze konden ervaringen opdoen en aangeven wat ze wel en niet goed vonden werken.

jongere met smartphone

“Als de zorgverlening via een app dichterbij de cliënt komt, komt de omgeving vanzelf ook dichterbij” (Hein van der Hulst, projectmedewerker)

Pin It on Pinterest